De Grens | Amsterdamse Compagnie
Bel voor verhuurinformatie: 085 049 88 88

De Grens

De Grens

Oostenburgermiddenstraat 601
1018 LH te Amsterdam.

Oostenburg maakt deel uit van de Oostelijke Eilanden, die rond 1650 gedeeltelijk zijn aangelegd in het IJ en deels gegraven zijn in de destijds oostelijk gelegen weilanden. Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe stoere stadswijk met circa 1800 woningen. Er komt een mooie mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken en horeca en bedrijvigheid. De historische kern van Oostenburg blijft bewaard, in de vorm van de 19e-eeuwse Van Gendthallen, de monumentale Werkspoorhal, de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken van Werkspoor. Het eiland wordt autoluw en is per auto alleen bereikbaar via de Conradstraat. Het wordt een wijk met groene daken en hergebruik van materialen uit het industriële verleden. Zonnepanelen en warmtelevering uit de grond zorgen ervoor dat Oostenburg een duurzame buurt wordt. Nu al is het erg geliefd door café-restaurants Roest en Rosa & Rita alsmede door Inntel hotel & restaurant met een terras aan de kade. Verrassende initiatieven en spannende concepten trokken nieuwsgierige bezoekers jarenlang naar de historische Van Gendthallen. Van oudsher waren op de Oostelijke eilanden vanwege de gunstige ligging ten opzichte van het IJ veel scheepswerven en toeleveringsbedrijven gevestigd. Na de opheffing van de VOC in 1795 werd het eiland vanaf 1827 opnieuw in gebruik genomen door Werkspoor een fabriek voor het maken van stoommachines die in 1954 fuseerde met Stork die hier zijn dieselmotoren bouwden en het terrein in 1998 verkocht aan IBC vastgoed. Ingeklemd tussen het oude centrum en nieuwe woonwijken aan het IJ, ademt het eiland nog de sfeer uit van de negentiende- en twintigste-eeuwse industriële geschiedenis van Amsterdam. Ieder gebouw in deze nieuwe waterrijke stadswijk heeft in het plan heeft een eigen identiteit enerzijds omdat voor ieder gebouw een andere architect verantwoordelijk is en anderzijds doordat sprake is van een sterke gebiedsregie vanuit de gemeente waarbinnen sterk op ontwerp en materialisatie wordt gestuurd.

 

Gegevens

Oostenburgermiddenstraat 601

  • Oostelijke Eilanden in Amsterdam-Centrum
  • Deel uitmakende van 5 aaneengeschakelde gebouwen
  • In totaal 370,01 m2 v.v.o vloeroppervlak
  • Geheel of gedeeltelijk te huren
  • Luxe gestoffeerde en hoge verdiepingen
  • Lift aanwezig
  • Eigen toiletunit en pantry
  • Qpark garage om de hoek
 • Naastgelegen tuin

Interesse?
Download brochure

Overzicht

Straat:

Oostenburgermiddenstraat 601

Stadsdeel:

Amsterdam-Centrum

Oppervlakte:

ca. 370,01 m2 vvo

Oorsprong:

Eigentijds gebouw

Foto’s De Grens – Oostenburgermiddenstraat 601

Bereikbaarheid

Met de auto neemt u afslag S114 op de A10 waarna u binnen 3 minuten naast het gebouw kan parkeren in de parkeergarage. Het is mogelijk om in de parkeergarage van Q-park een abonnement aan te vragen.

Met het openbaar vervoer bent u met tramlijn 26 op het Rielandpark binnen 3 minuten op Amsterdam CS. Met tramlijn 10 bent u binnen 4 minuten op het Weesperplein. Het voormalige industrieterrein Oostenburg Noord is één van de Oostelijke Eilanden. Het terrein ligt tussen de spoorlijn Amsterdam/Utrecht, de Oostenburgervaart, de Oostenburgerdwarsvaart en de Wittenburgervaart.

adding a google map to a website

Reacties zijn gesloten.